Het vakantiehuisje
De pendule
Schuurtje
TV

Welkomstbrochure IJhorst

VAKANTIEHUISJE IN IJHORST
 
HARTELIJK WELKOM!

Wij begroeten u graag in ons vakantiehuisje ‘De Pendule’ in IJhorst waar u een week lang, van zaterdag tot zaterdag, onze gast bent. Wij hopen dat u een prettig verblijf heeft en geniet van het huisje, de voorzieningen op de camping en de mooie natuur.
Doen zich onverhoopt problemen voor of mochten er voorwerpen uit de inventaris ontbreken, gaat u  dan zo snel mogelijk naar de receptie van de camping of neem contact op met onze gastheer / gastvrouw die u naar de camping heeft gebracht. Zijn of haar telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief. Zo  kunnen we eventuele problemen snel oplossen.
 
FAMILIECAMPING DE VOSSENBURCHT

Het vakantiehuisje bevindt zich, op ongeveer 25 minuten rijden van Zwolle, op familiecamping ‘De Vossenburcht’ in IJhorst (gemeente Staphorst).
De camping is gelegen in het natuurgebied Het Reestdal, op de grens van Drenthe en Overijssel, en op 2 km. van de Zwarte Dennen met veel wandel- en fietsmogelijkheden en een mooie, grote recreatieplas.
De camping beschikt over een receptie, een nieuw sanitairgebouw en een wasserette. Het restaurant met overdekt terras is in de weekenden geopend en in de schoolvakanties (regio Noord) alle dagen. Hier zijn ook afhaalmaaltijden te krijgen. Er is een mooi zwembad voor jong en oud. Het zwembad is veilig voor kinderen en heeft een goed afgeschermd kinderbad.
De kinderen kunnen zich ook vermaken in de speeltuin en op speel- en sportvelden. In het hoogseizoen (schoolvakanties regio Noord) zorgt een professioneel recreatieteam voor een leuk animatieprogramma.
 
Adres:              Bezoensweg 5,            7955 PT IJhorst
Telefoon:         0522-441 626
Contact:           info@devossenburcht.nl
Website:           www.devossenburcht.nl
 
HET VAKANTIEHUISJE
Het vakantiehuisje staat in een bosrijke omgeving en is comfortabel en compleet ingericht voor maximaal 4 personen: 2 volwassenen en 2 kinderen. Het huisje is niet toegankelijk voor  rolstoelgebruikers.
Rond het huisje is een kleine tuin met gras en groenblijvende struiken. Tuinmeubels zijn aanwezig. Aan de zijkant is een betegeld terras. Aan de achterzijde staat een tuinhuisje voor het opbergen van tuinmeubels en fietsen.
 
 
 Eethoek                      
                      

 keuken
                           

 slaapkamer 1 met tweepersoonsbed       
                                             slaapkamer 2 met stapelbed                            
                       
badkamer
                                                             
PRAKTISCHE ZAKEN                                                                                                 
 
Beddengoed
Dekbedden, kussens en een lakenpakket (laken, dekbedovertrek en sloop) zijn per bed aanwezig.
 
Keukenpakket
Een keukenpakket met een keukendoek, vaatdoek, schuursponsje, afwaskwast, een klein flesje afwasmiddel en een rol wc-papier is aanwezig.
 
Boodschappenpakket
Bij aankomst staat er een gratis boodschappenpakket voor u klaar. Deze boodschappen zijn voldoende voor zaterdag t/m maandag, en afgestemd op het aantal gasten en kinderen. Wat eventueel over is van het boodschappenpakket mag u na afloop van de vakantie mee naar huis nemen.
 
Zelf meenemen
Badhanddoeken, eventueel washandjes, badlakens voor het zwembad moet u zelf meenemen.
Als u wilt kunt u boodschappen van huis meenemen.
 
Winkels in de buurt
Er zijn winkels in De Wijk (2½ km, COOP), en in Staphorst (8 km, Aldi, Boni, Lidl en Poiesz).
 
Afvalscheiding
Op de camping wordt papier en glas gescheiden ingezameld. Het restafval en groente- en fruitresten gaan samen in de afvalcontainer. U krijgt daar een pasje voor.
 
U WORDT OPGEHAALD EN WEER THUISGEBRACHT
De wisseldag is zaterdag. U wordt zaterdag rond 14:30 uur thuis opgehaald en met uw bagage en eventueel uw boodschappen naar het vakantiehuisje gebracht. De precieze tijd van ophalen wordt met u afgesproken. Als de gastheer of gastvrouw met u contact opneemt, spreek dan ook af in hoeverre een autozitje nodig is, als er een kind meegaat. Het vakantiehuisje staat vanaf 15:00 uur tot uw beschikking. Bij vertrek wordt u de zaterdag daaropvolgend om 10:00 uur opgehaald. Het huisje moet rond 10:30 uur zijn verlaten i.v.m. de schoonmaak.
 
Vast aanspreekpunt: degenen die u brengen en ophalen zijn tijdens uw verblijfsperiode uw gastheer / gastvrouw; zij zijn deze week uw vaste aanspreekpunt. Als er problemen zijn, kunt u hen altijd bellen. Hun telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief.
 
Bij aankomst op de camping moet u zich eerst inschrijven bij de receptie. U ontvangt dan de sleutel van het huisje en de pasjes van de afvalcontainer en de slagboom van de camping. Gastheer en gastvrouw maken u wegwijs in het huisje. Er is een map aanwezig met informatie over het huisje en de inventaris, de gebruiksaanwijzingen van de apparatuur, de camping, belangrijke telefoonnummers, winkels in de buurt en toeristische tips.
 
Na afloop
Wij vinden het fijn als u na afloop een korte reactie schrijft in ons gastenboek! Een mooie tekening mag natuurlijk ook. Op een vragenlijst kunt u ook aangeven hoe uw vakantie is geweest.
 
Bij het ophalen checken de gastheer / gastvrouw samen met u of het huisje netjes en volgens de inventarislijst wordt achtergelaten. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets kapot is gegaan tijdens uw verblijf. Dat willen we graag weten, zodat het zo nodig moet worden vervangen. Zie ook onze huisregels. Ook willen zij graag van u weten of u het naar uw zin heeft gehad. Wij stellen uw tips zeer op prijs. De gastheer / gastvrouw zorgen ervoor dat de sleutel van het huisje en de pasjes van de afvalcontainer en de slagboom worden afgegeven bij de receptie.
 
ROUTEBESCHRIJVING EN PARKEREN
Routebeschrijving naar de camping (bestemd voor degenen die zelf rijden of voor uw bezoek)
Vanaf de A 28 afslag Zwolle-Noord naar de camping in IJhorst is het ongeveer 25 minuten rijden.
- Neem de A 28, richting Meppel.
- Verlaat de A 28 bij afslag 23: Staphorst.
- Ga onderaan de afslag linksaf.
- Bij de eerste rotonde: ga rechts op de rotonde = de eerste afslag, richting IJhorst.
- Bij de tweede rotonde: ga rechtdoor over de rotonde.
- Ga rechtdoor over het spoor.
- Na het plaatsnaambord Halfweg: ga bij de T-splitsing rechtsaf, richting IJhorst = de Heerenweg.
- Rijdt door IJhorst = de Heerenweg.
Na het verlaten van de bebouwde kom van IJhorst: blijf de weg volgen. Ga bij het bord Camping De Vossenburcht rechtsaf. De camping bevindt zich aan het einde van de weg.
Alternatieve route: u kunt op de A 28 doorrijden naar afslag 24 De Wijk. Deze route is iets langer, maar u hoeft dan niet de lange weg door Staphorst te rijden. Rijd na het verlaten van de afslag naar De Wijk. In het centrum van De Wijk rechtsaf naar IJhorst. De weg volgen. Bij een T-splitsing = de Heerenweg linksaf. Na het verlaten van de bebouwde kom van IJhorst: blijf de weg  volgen. Ga bij het bord Camping De Vossenburcht rechtsaf. De camping bevindt zich aan het einde van de weg.
 
Parkeren + pasje slagboom
Op de camping kunt u het huisje per auto bereiken, maar dit is alleen bedoeld voor laden en lossen. U mag er niet permanent parkeren. Permanent parkeren kan op het (grote) parkeerterrein vóór de ingang van de camping. Hier kan ook uw bezoek de auto parkeren.
Bij de receptie ontvangen onze gasten bij de inschrijving een pasje om de slagboom te kunnen openen. Er moet een half uur tussen zitten bij het inrijden en het weer uitrijden van de slagboom, en omgekeerd. De slagboom is gesloten van 23:00 uur tot 08:00 uur.  
 
WAAR LIGT HET VAKANTIEHUISJE OP DE CAMPING?
Na de slagboom (links staat het gebouwtje van de receptie) gaat u linksaf, (links staan de afvalbakken in de z.g. Milieustraat). De smalle, bochtige weg volgen. Bij de 2e straat rechts gaat u rechtsaf (dat is bij huisje nummer 7). Het vakantiehuisje ‘De Pendule’ bevindt zich aan de rechterkant op nummer 19.

HUISREGELS
Deze huisregels maken duidelijk hoe wij graag zien op welke wijze u met ons vakantiehuisje en zijn inventaris omgaat.
 * U mag gebruik maken van alle zaken die zich in het huisje bevinden of erbij horen. Dat geldt ook voor de voorraad suiker, zout, kruiden en de schoonmaakmiddelen. Deze voorraad hoort bij het huisje.

* Wij vragen u om zorgvuldig om te gaan met de voorwerpen in en om het huisje. Wilt u geen hete pannen op de aanrecht of op de eettafel zetten?

* Het huisje is ingericht voor maximaal 4 personen: 2 volwassenen en 2 kinderen. Het is niet toegestaan dat uw bezoek blijft overnachten.

* Het huisje is niet bedoeld voor het houden van feesten en partijen.

* Het meubilair binnen mag niet naar buiten worden verplaatst.

* Nachtrust op de camping is belangrijk. U wordt daarom verzocht om tussen 23:00 uur en 08:00 uur een ander  niet tot last te zijn.

* Huisdieren zijn niet toegestaan.

* Het is niet toegestaan in het huisje of in het tuinhuisje te roken, kaarsen te branden, binnen of buiten te barbecueën of te frituren, vuurwerk af te steken, terrashaarden of ander open vuur te branden.

* Wij vragen u het afval te scheiden: papier en glas in de daarvoor bestemde bakken. Groenafval en restafval moeten in de grote container, hiervoor krijgt u een pasje.

* Informeer uw gastheer / gastvrouw (telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief) zo snel mogelijk bij vermissing van voorwerpen uit de inventaris of als u hulp nodig heeft. Zo kunnen we eventuele problemen snel oplossen.

* Wij vinden het fijn als na afloop van uw verblijf:
-  het huisje opgeruimd en schoon achterlaat en de (tuin)meubels op de plek heeft teruggezet waar u ze aantrof, - de fietsen in het tuinhuisje op slot staan en de sleutels bij de kapstok hangen
- de bedden zijn afgehaald (de molton onderleggers voor matrassen en kussens kunt u op de bedden laten liggen)
- het douchematje is schoongemaakt en over de douchecabine is gehangen om te drogen
- de afwas is gedaan
- de koelkast en het diepvriesvak leeg zijn
- het pedaalemmertje en de afvalbak zijn geleegd
- alle afval naar de afvalbakken is gebracht
Terug naar boven