Rotary steunt een aantal projecten

Het Vakantiehuisjeproject

Toen Rotary Club Zwolle in 2015 haar 85-jarig bestaan herdacht heeft zij de Zwolse samenleving een cadeau aangeboden.
Een cadeau dat past binnen een van de doelstellingen van Rotary en aansluit bij Zwolle Armoedevrij!

Stichting Duescotte heeft op camping De Vossenburcht in IJhorst een vakantiehuisje geplaatst. Het huisje is bedoeld voor Zwollenaren die om financiële of andere redenen niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan. Deze vakantie wordt mogelijk gemaakt door Rotaryclub Zwolle die de exploitatie van het huisje op zich heeft genomen.
Het vakantiehuisje staat in een bosrijke omgeving en is comfortabel en compleet ingericht voor maximaal 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen).
De periode waarin gasten in dit huisje kunnen verblijven loopt van begin april tot eind oktober.
Het verblijf is volledig verzorgd en ook het vervoer van en naar de camping is geregeld. De gasten worden door leden van Rotary Club Zwolle van huis opgehaald en na de week weer thuisgebracht. Gedurende de verblijfsweek zijn deze leden ook gastvrouw/ gastheer voor de gasten.
Bij aankomst staat er een gratis boodschappenpakket voor de gasten klaar. Deze boodschappen zijn voldoende voor zaterdag t/m maandag, en afgestemd op het aantal gasten en eventuele dieetwensen. Wat eventueel over is van het boodschappenpakket mag men na afloop van de vakantie mee naar huis nemen.
Gasten wordt gevraagd het huisje opgeruimd achter te laten. Schoonmaken is niet nodig; dit wordt verzorgd.

Coördinatie en technische zaken rondom deze exploitatie worden door leden van de commissie Vakantiehuisproject binnen onze club opgepakt.
En zeker geen onbelangrijk aspect is dat alle leden van onze club enthousiast zijn over dit project en hier ook nog jarenlang samen met Stichting Duescotte invulling aan willen blijven geven. De ontmoetingen met onze gasten en hun reacties – ook in ons gastenboek- zijn een mooie motivatie!

De Zwolse Haringparty

Klik hier voor de website